Winterbloemen01

In de winter hebben de bloemen vaak die echte warme kleuren . Pasteltinten zijn aanwezig, maar worden vaker in de lente gebruikt. Het is o.a. ook het moment van de tulpen, anemonen, amaryllis, ranonkels, wax, sierkooltjes en amaranthussen , die je dan perfect kan  combineren met bloemen die er bijna het hele jaar door zijn.(zoals: gerbera’s, lelies, anjers, rozen, fresia’s, alstroemeria’s, calla’s, etc.)

De dag van vandaag kunnen bijna alle combinaties. Het hoeft eigenlijk allemaal niet meer zo perfect bij elkaar te passen .  Ook zijn de traditionele strakke handgebonden boeketten er een beetje aan het uit gaan. Het mag dan ook wat wilder, losser en gewaagder . De trend momenteel zijn vooral vele losse bloemen bij elkaar samen in één vaas of verspreidt in diverse leuke vaasjes. Zelf het opvullend groen wordt iets minder gebruikt en het is ook vaker gemengd groen.

Tip: een superleuk adresje voor prachtige veldboeketjes op een originele manier gepresenteerd is het Bloemenatelier te Hove zie ook bloemenatelier.net . Eén van de boeketjes hieronder is van daar afkomstig . Ik kreeg het met mijn verjaardag van een vriendin met o.a. roze trosanjers, roze roosjes, blauwe anemoon en oranje ranonkels (foto 8).

Wat voorbeeldjes:

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Eddy Boeckx schreef:

    Mooie ruikers en mooie foto’s tegen mooie achtergrond

    Geliked door 1 persoon

  2. Nicole schreef:

    Mooie samenstellingen, een bloemetje brengt kleur in huis.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s