Boekenkast opgepimpt!

Een boekenkast is voor mij de ideale plaats om allerlei leuke spullen samen te brengen en er tegelijk een heerlijke compositie van te maken. Ik vind het ook een plek, dat iets vertelt over je persoonlijkheid. Wat je graag leest, welke muziek je graag hoort , wat je zoal verzamelt enz.

Mits een paar subtiele creatieve aanpassingen kan je een simpele witte boekenkast van Ikea er helemaal anders laten uitzien! Ooit willen we nog wel eens een totaal nieuwe boekenkast maken uit zwarte betonplex-platen(super cool materiaal), maar voorlopig konden we nog even verder met de oude . En je ziet met wat overschotten van hout en een paar zwarte afdeklatjes, heb je precies een nieuwe kast. De houten multiplex platen hebben we op maat uitgezaagd, daar zijn een zijpaneel en enkele tussenschotten van gemaakt en die heb ik dan op hun beurt beschilderd met zwarte matte acrylverf met een paar geometrische uitsparingen. Wat ik ook zo leuk vind, is dat zelfs door de matte zwarte verf de houtnerven nog zichtbaar zijn. De zwarte plastieken afdeklatjes geven hier en daar een zwart accent aan de schabben en als finishing touch plaatste ik rechts nog een houten latje dat ik goud spoot. Door het latje tot aan het plafond te laten komen, verlengt het ook ineens je boekenkast.

Voor:

Na:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s