PATINE!

Een beetje ‘patina’ of ‘verweerde look’ zoals ze zeggen, vind ik wel iets hebben. Je ziet het in allerlei vormen en kleuren. Normaal gezien wordt er een ‘patina’ gecreëerd doorheen de jaren en vaak buiten door weersomstandigheden , dan spreken we over een natuurlijke ‘patina’, maar nu is het vooral ook mode dat soort ‘look’ te gaan fabriceren op decoratie en dan vooral op vazen en servies en zelfs op meubelen. Daar wordt het eerder gebruikt in de landelijke -of industriële stijl en dat kan soms best leuke resultaten geven, maar dan heb ik eigenlijk nog liever meubelen met een natuurlijke ‘patina’ op zo’n oude lockers bijvoorbeeld.  Ik vind het juist zo mooi , omdat het zoiets imperfect heeft. Het is ook weer iets terug van weggeweest , want je zag het vroeger ook veel in die typische West-Duitse vazen van de jaren’70. Misschien vind ik het net daarom zo cool. In mijn schilderijen probeer ik ook vaak een soort van ‘patine’ te creëren , om zo meer diepte en textuur te krijgen .

 

Voorbeeld van natuurlijke ‘patina’ op oude lockers.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Annie Fransen schreef:

    Bij ons zou dat oudbollig zijn
    Bij jongere mensen is dat leuk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s