Tuincentra!

on

Als ik klein was en met mijn ouders naar een tuincentrum ging dan was dat letterlijk in zo een grote serre te doen vol met binnen- en buitenplanten , maar tegenwoordig zijn het bijna halve conceptstores dubbel zo groot en per seizoen een heel andere beleving. Planten en bloemen blijven steeds de basis , maar de aankleding is bijna net zo belangrijk geworden. En met aankleding bedoel ik echt wel een volledig assortiment van potterie & glaswerk tot decoratie en verlichting en dit allemaal volgens de laatste nieuwe trends . Ook klein meubilair vind je er en je kan er zelfs nu ook heerlijk en uitgebreid lunchen . Het is bijna een daguitstapje. Ikzelf kan er ook uren in rondkuieren tot pure verveling van mijn vriend, maar als gewezen florist ben ik er dan ook volledig in mijn habitat. Ik vind het gewoon ook heel inspirerend + zoals je al weet ben ik gewoon ook zot van bloemen en planten en  zeker nu met de trend van de “urban jungle”! Planten zijn heel gegeerd tegenwoordig zeker de hangplanten , het planten terrarium , de luchtplantjes en de koplopers zijn de cactussen uiteraard in alle maten en vormen.

Ik was onlangs bij ‘Vanuytsel’ in Kontich bij Antwerpen en ik vond het echt super mooi ingekleed . De stylisten hadden de trends bijzonder knap gepresenteerd . Ze waren in mijn ogen er erg in geslaagd een fantastisch lentegevoel te creëren! Ook voor je interieur vond je er de perfecte aankleding . Deze keer geen ‘overload’ aan kippen en pluimen voor Pasen. Neen, bij mij is vooral het ‘safari- en junglegevoel ‘ mij bijgebleven. De kleur ‘groen’ is het nieuwe zwart. De juiste trends waren er allemaal aanwezig zoals de flamingo’s , de cactusvaasjes, de vele bamboe decoratie, de manden , het jungle geïnspireerde servies en de goudkleurige ananassen en palmbomen en zeker niet te vergeten de planten zelf nu! Je ziet zo hoe alles terug komt . Deze trend heeft echt iets van eind jaren ’70 begin jaren ’80 . Ik zou er niet van verschieten dat we binnenkort terug ‘farao kopjes’ in goud en zwart tegenkomen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s