Wat doen we met de hal?

De hal is meestal één van de laatste ruimte die wordt aangekleed. Er is dan ook meestal niet veel budget meer voor , dus ga je best opzoek naar originele en goedkopere alternatieven, wat het resultaat vaak verrassend maakt. Denk aan het functionele aspect van je hal , probeer het clean te houden en tenslotte maak het je eigen.(TIP: Think out of the box!)De hal is ook het eerste wat je ziet als je ergens binnenkomt en geeft de start voor de verdere flow van je  huis. Wat maakt jouw hal zo uniek? 

Wij kozen voor in onze hal het eerste deel strak en functioneel te houden. De vestiaire is smal en eenvoudig met schuifdeuren van Ikea. Voor het schab aan de spiegel schuurde en schilderde ik een oude plank en kocht ik een paar simpele mdf-dragers van een paar euro. Spiegel is van Westwing(online). Aangezien wij gekozen hadden voor nieuwe zwarte ramen en voordeur(mat), was de toon voor binnen ook gezet . Alle deuren in de gang , alsook de trap kregen een make-over in zwarte hoogglans. Waarom hoogglans, omdat er op die manier nog voldoende licht wordt op gereflecteerd en het minder pikzwart en zwaar aanvoelt. De vloer is een keramische betonlook tegel(gekocht tijdens een uitverkoop), die helemaal doorloopt tot in de keuken en eetkamer. Het Kunstwerk is van mezelf in zwart-wit en metallic. (zie ook bericht ArtofLis werk Village on water)

De balustrade van de trap naar de tussenverdieping was helemaal rot en moest dus verdwijnen. We hadden nog een wapeningsnet over en ik zocht ook nog een leuke plek om kaartjes aan op te hangen. Et voilà de oplossing was gevonden voor een nieuwe balustrade, samen met een stevige houten balk die ik ook zwart maakte. De plafond in het trapgedeelte is hoger vandaar de de gewaagde acryl gouden metallic kleur(trend) op het plafond en muur over de trap. De oude kristallen luster zorgt voor voldoende licht en een leuk weerkaatsingseffect  .

Voor de overgang naar de keuken kozen we voor een zelf opmaat gemaakte smalle opbergkast van Ikea. De bovenkastjes waren te lang en hebben we zelf ingekort en de achterzijde hebben we ook zwaar moeten aanpassen door de pomp van de vloerverwarming (dit bespaart je ook een behoorlijke cent). Met een leuk oud uitziend papiertje (Kwantum) aan het verloren stukje muur maak je het compleet.

dsc03488

 

Bewaren

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Annie Fransen schreef:

    Tof! Goed gedaan !!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s