Spullen met een verhaal!

on

Eerst en vooral moet ik me even excuseren, dat ik de laatste tijd niet zoveel meer geblogd heb, maar met zo’n fantastische kruipende en staande peuter in huis was er soms niet veel tijd meer over. Hopelijk naar de toekomst toe kan ik terug meer tijd vrijmaken voor “Lisathome.com”,  wat ik tenslotte ook super graag doe!

Het is geweten, dat ik een zwak heb voor ‘spullen met een verhaal’, zoals vintage, antiek en brocante bijvoorbeeld . Het is niet alleen vaak mooi van design en kleur, maar het heeft gewoon ook iets enorm boeiend, interessant, speciaal en vooral heel nostalgisch. Ik vraag me dan vaak af wat hun afkomst is en hoelang het al meegaat , vooral bij meubels, servies en Kunst kan ik helemaal wegdromen ‘Welk verhaal zit er achter…?’ . Ik ben bijvoorbeeld helemaal zot van ‘Mid century’ design, vooral de Italianen konden er wat van! Het aspect hergebruik is uiteraard ook beter voor het milieu en dat is zeker ook  één van de redenen waarom ik er zo vaak tot aangetrokken geraak !

Er zijn tweedehandsspullen die gewoon prachtig zijn zoals ze zijn en die je echt origineel moet laten, maar vaak zie ik spullen waar mijn creatieve geest al een hele facelift voor heeft gecreëerd. ‘Het van niets iets maken’, maar het gaat zelf nog verder dan dat. Ik denk zo vaak out of de box , zodat items niet alleen upcycle-projectjes worden, maar gewoon ook een heel andere functie krijgen, zoals bijvoorbeeld servies dat lichtarmaturen worden of zoals je kan zien op mijn frontpagina oud servies dat plantenpotjes worden enz… Ik en Tim zijn zot van ‘Salvage’ programma’s , waar mensen op zoek gaan naar verborgen schatten en items die ze nog kunnen redden en gaan hergebruiken om zo een tweede leven te geven. Als ik naar zo’n programma’s kijk dan begint mijn droom zich weer af te spelen in mijn hoofd… hoe zou ik het doen? Haha om echt vooruit te denken… heb ik zelf al gedacht aan namen. Wat vinden jullie bijvoorbeeld van “TWEEDELEVEN” of  “STATIE2” ?

Voorbeelden van tweedehandsspullen die een nieuwe functie krijgen:

Spullen met een verhaal:

Pareltjes ‘Mid Century’:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s