Plan voor een opgepimpt-ecotuinhuis/workshop!

Er moet sowieso een tuinhok komen, dus dachten we dan doen we het ineens fatsoenlijk en steken we er al de functies in die we nodig hebben. Ik had het in mijn vorige blogs over mijn droom voor ooit een grote werkplaats/atelier/winkelruimte te openen, maar ik had het ook over klein beginnen, vandaar dat het begin zal plaatsvinden in onze eigen tuin. Deze is niet groot, maar perfect groot genoeg om er alles in te krijgen dat je in een tuintje nodig hebt zoals: uiteraard een gras gedeelte, een ruim terras, een stukje moestuin, een stukje overdekt voor de vele regendagen(moet nog komen) en een tuinhok. Dat laatste gaan we proberen deze zomer te verwezenlijken . Het overdekte stukje waar ik over sprak, zou een glazen dak zijn simpel, strak zonder teveel tierlantijntjes van ongeveer 4 a 5 meter op 2,5 , dat we achteraan waar onze eetkamer zich bevindt willen plaatsen. Hier zouden we ook tegen de witte muur(zie blog’Great white wall.’) de oude haard(jaren ’70) van mijn ouders willen ophangen, tenminste als hij ondertussen nog bruikbaar is, want hij licht al een tijdje onder een zeil in de tuin(3 jaar). Zo kunnen we in het najaar nog buiten zitten zelf als het regent en met een vuurtje. Hopelijk kunnen we dit snel verwezenlijken.

Maar nu eerst waar het allemaal om draait ‘het befaamde tuinkot’! Ideaal gezien laat je het plaatsen met alles erop en eraan, maar we hebben nog zoveel materiaal over van de verbouwing + het budget is wat beperkt, dat we gaan proberen met het materiaal dat we hebben een nieuw tuinhok ineen te steken. Het heeft ook geen standaard vorm omdat onze tuin niet helemaal recht loopt. Vroeger lag er zelf een schuin pad naar het achterpoortje, dit gaan we uitbreken, maar wordt tevens ook onze scheidingslijn ( zie grondplan). Eigenlijk is het juist leuk het zelf te ontwerpen. Het moet tenslotte ook verschillende functies bevatten zoals, een overdekt open gedeelte voor de fietsen achteraan en een gesloten gedeelte voor het tuin- en terrasmateriaal en het allerbelangrijkste een werkruimte voor mij met hopelijk veel glas en licht . Een ruimte waar ik bestaande meubeltjes kan gaan schuren, schilderen en een nieuwe look kan geven of authentiek restaureren. Ik zie het al helemaal voor me, maar het moet min of meer geïsoleerd zijn en elektriciteit bevatten, dus dat wordt nog een hele klus + misschien nog een groen dak en een koepel pff… Ach we zullen beginnen bij het begin met een betonnen basisvloer, dat ook de vloer zal blijven, dan een houten geraamte , daarna alles dicht maken met recuperatie hout , isoleren, een deftig dak erop , alles aan de buitenzijde in dezelfde kleur schilderen liefst in het zwart(past bij de rest) en tenslotte de binnenkant afwerken met osb-platen! Hieronder enkele voorbeeldjes van hoe ik het graag zou willen en het iets meer realistische , want we zullen creatief moeten zijn !

Grondplan en schets(zicht vanop het terras rechts):

20190212_14431920190213_134150

Hoe ik graag zou hebben dat het er ongeveer gaat uitzien?!:

 

Qua constructie mag het zeker op de exemplaren hierboven en onder lijken:

Maar we gaan creatieve alternatieven moeten zoeken voor de uitwerking. Zo doe ik ideetjes op van de exemplaren en gebruikte materialen hieronder:

En wat ik helemaal geweldig vind, maar bij ons praktisch niet mogelijk is, is het volgende exemplaar(een omgebouwde container):

40443d2ab2e8f711fbf650d8924d91c0

Het eerste plan was eigenlijk een tuinhok met een overdekt gedeelte, zoals hieronder, maar aangezien er nu een werkplek moet bijkomen , moet het overdekt gedeelte dus op een andere plaats komen.

5a9f18dfdc8e62157338264316b8430f

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Annie Fransen schreef:

    Prima maar je zal versteld staan hoe vlug al die plaats zal opgevuld zijn
    Spreek van ondervinding !!!😀😀😀😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s